top of page

Welke bloem voor welk gerecht?

Weetjes over types, gebruik en bewaren van bloem


Types en gebruik : We gebruiken meestal tarwebloem om te bakken. Het is een geraffineerde bloem die gluten bevat. Naast de "T" staat het cijfer dat de graad van de raffinage aangeeft. Hoe lager dit getal, hoe geraffineerder de bloem.

T45 is de beste bloem voor gebak. Ook T55 is hiervoor geschikt, terwijl je T65 best niet gebruikt. (Wel voor saus).

T80 - 110 - 150 en 170 zijn bruine bloem of half volkoren. Deze types zijn, al dan niet gemengd met witte bloem, ideaal voor brood.

Hoe meer volkoren, hoe meer smaak en voedingsstoffen ze bevat. Dus ook voedzamer en beter voor je gezondheid.

Bewaren : Eigenlijk heeft bloem geen vervaldatum, enkel een vermelding "te gebruiken tot". Afgesloten voor licht en lucht kan ze lang bewaren. Trouwens, hoe geraffineerder (=fijner) de bloem, hoe langer je ze kan bewaren.


En dan nu, bakken maar! Of beter nog (en gemakkelijker), bestel een heerlijke taart bij Mea Culina!




17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page