top of page

Een sappige zoen geef je met MELOEN

Welke vind jij de lekkerste meloen? Lees de tips hoe je nog kan snoepen van meloen

Een sappig, zoet en gezond tussendoortje! Een 10/10 voor dit heerlijke zomerfruit.


Meloen is een geweldige bron van vitamine C en vitamine K en bevat ook calcium. Vitamine C bevordert de gezondheid van de huid en versterkt het immuunsysteem. Calcium, vitamine C en K zijn ook van vitaal belang voor de opbouw van sterke botten.


De Cantaloupe is bij ons de favoriet!

Heerlijk zoet en aromatisch vruchtvlees. Gewoon uit het handje, in blokjes, in een smoothie. En iedereen weet wel deze een perfect voorgerechtje is samen met gerookte ham.

Tip voor de BBQ : besprenkel eens een stuk gegrilde meloen met citroen en tijm


De gele honingmeloen heeft geel-groen tot wit sappig zoet vruchtvlees. De buitenkant is ovaal en glad. Ideaal om uit het vuistje te eten, maar ook lekker in smoothies en yoghurt.

Tip : maak er eens een chutney, een zoet - pittig dipsausje bij de BBQ
De Galiameloen is een ronde soort die geler wordt naarmate hij rijpt. Het vruchtvlees is oranje-geel en ideaal voor in een fruitsalade.

Tip : Meng je muesli eens met stukjes Galiameloen. Geen suiker nodig!Deze kennen we allemaal! De reus onder de meloenen : De watermeloen.

Tip : Vul een ijsblokjesvorm met blokjes watermeloen en vries ze in. Super lekker en verfrissend "ijsblokje" in cocktails of mocktails. Zelfs heerlijk en zonder extra suikers in (bruisend) water : Een caloriearme zomerlimonade!11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page