top of page

De Belgische trots = STEAK

Tips om een perfecte steak te bakken


Tip 1 : Je steak moet op kamertemperatuur gebakken worden. Dus haal het minstens een half uur voordien uit de frigo en prik de plastiek folie open! Hierdoor wordt je steak nog malser!

Tip 2 : Gebruik de juiste pan! Je kan de steak grillen in een grillpan. Heel weinig vet toevoegen, desnoods een spray. En je steak om de 2-3 minuten omdraaien, al naargelang je smaak (rauw vanbinnen, halfgaar, helemaal gaar.

Bak je liever in een "gewone" pan? Best gebruik je een gietijzeren of anti-aanbakpan met voldoende boter.

Tip 3 : Dit wist je niet? Steak gebakken? Zet het vuur af. Leg alu folie of een deksel op je vlees en laat het een paar minuten rusten. De vrijgekomen sappen trekken opnieuw in het vlees en maken het extra sappig.

Tip 4 : Gebruik NOOIT een vork om in je vlees te prikken! Al het vleessap loopt weg en maakt je vlees taai. Gebruik je vinger om te controleren of het vlees mals genoeg is.


Portie sla en frietjes erbij... Een klassieke Belgische maaltijd ten top!

Smakelijk


11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page