top of page

Calorieën sparen met de juiste pan!

Bakken zonder teveel vet. Enkele tips om "vetvallen" te ontlopen!


Bespaar op olie! Gebruik een (olijf)olie spray om je vlees te bakken. Zo bespaar je al snel 12gr vet of 115 cal. per portie! TIP : je kan zelf spuitbusjes kopen en vullen met verschillende oliesoorten. Geen fan van spray's? Druppel je olie in de vleespan en verdeel met een borstel over de bodem.

TIPS : Je vlees in een grillpan bakken bespaart nog meer op vet.

Vertrouw niet op je oog! Voor dressings meet je best de hoeveelheid af met een EL of TL. Dus niet met je oog "een scheutje" of "een beetje".

Kies het juiste vlees. Kies je stukjes vlees in de supermarkt zorgvuldig uit. Gezonder is mager rood vlees of gevogelte ZONDER huid. Zo bespaar je ongeveer 10gr vet per portie. Toch zin in een lekkere spiering? Gebruik minder vetstof om ze te bakken (er komt genoeg vetstof vrij uit het vlees) en snij de vetrandjes weg na het bakken.

Vandaag is ROOD.... Kies eerder voor een saus op basis van tomaat i.p.v. de Béchamel of roux-basis sauzen. In je sauspan klaargemaakt zodat je de ingrediënten beter kan mengen kan je vet sparen (zelfs weglaten) door ui, tomaten, passata, tomatenpuree, kruiden en/of chili's te gebruiken.

Toch liever een roomsaus? Gebruik slechts de helft aan (magere) room en de andere helft vervang je door melk. Waarom geen kokosmelk, lekker exotisch in een currysaus!


Alternatieven voor de pan? Gaar kip of vis in folie (papillot). Door de warmte in de cocon komt vocht vrij dat je gerecht verder gaart zonder vet.

De Airfryer al geprobeerd? De "betere, nieuwe" modellen zijn niet alleen geschikt om frietjes in te bakken. Je kan er ook uitstekend vlees (en nog zoveel meer) in bakken met een minimum aan vet.


Succes!
11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page