top of page

Voor de foodies:

Bijgewerkt op: 28 apr. 2019

Deze week stellen we 2 nieuwe aardappelvervangers voor : Bulgur en polenta

Bulgur is een graanproduct gemaakt van verschillende soorten tarwe. De tarwekorrels worden eerst gestoomd, daarna gedroogd en vervolgens grof gemalen of gebroken. Bulgur wordt vooral gebruikt in de Turkse, Arabische, Indiase en mediterrane keuken. Het heeft een licht notige smaak. De bekendste toepassing van bulgur is in taboulé voor warme en koude gerechten. De hoge voedingswaarde maakt het een goede vervanger voor o.a. rijst

Bulgur is gezond omdat het rijk is aan vezels (goed voor de darmflora), het is eiwitrijk (geeft een verzadigd gevoel), bevat veel vitamine B (voornamelijk foliumzuur, voor aanstaande mama's!), het zit boordevol mineralen en het bevat langzame koolhydraten (50% minder dan rijst, geeft een langer verzadigd gevoel). Helaas NIET glutenvrij.

Dit superfood dus absoluut eens proberen! Je mening is welkom op onze blogpagina.
Polenta is een traditioneel Noord-Italiaans gerecht. Het wordt gemaakt van griesmeel van mais.

Van oorsprong is polenta voedsel voor arme mensen. Tegenwoordig staat het in de betere restaurants op het menu.

De polenta wordt thuis bereid door voorgekookt griesmeel met een bouillon te mengen en daarna ongeveer een kwartier te koken. Hierdoor ontstaat een soort pap die indikt bij afkoeling. Afgekoelde polenta kan men in stukken snijden en zo serveren.

Polenta is een gezond alternatief, het zetmeelrijke maismeel bevat veel vezels (goed voor onze darmen), bevat ook vitamine B1 en foliumzuur, het bevat veel magnesium (goed voor onze botten). Mais is trouwens goed tegen hoge bloeddruk en het bevat luteïne en zeaxanthine voor een beter zicht (vooral op leeftijd). Belangrijk het is WEL glutenvrij.

Laat je verleiden om het lichte visgerecht van deze week eens proberen! Je mening is welkom op onze blogpagina.


(Bron) Wikipedia & Getty Images

475 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page